Virus en Spyware verwijderen

Bescherm uw pc tegen ongewenste stukjes programma zoals virussen en spyware.

Al lijkt het niet gevaarlijk, toch zijn er verschillende virussen welke wel degelijk schade berokkenen aan je computer. (Wissen van gegeven, formateren van je schijf) Met daarnaast een groep virussen welke persoonlijke gegeven van je computer stelen om zo eventueel geld van je rekening te halen. (Onlangs werden iedereen via het nieuws nog gewaarschuwd voor een virus. Dit laat een pagina zien en vertelt dat je 100 euro moet betalen om je pc vrij te geven. Het is dus echt belangrijk om een goede anti virus te hebben op je computer.

Problemen?

Wanneer je merkt dat je computer niet werkt zoals anders, of je krijgt pop ups welke je niet verwacht, Aarsel niet om je computer binnen te brengen voor controle. Wachten kan enkel meer schade aanbrengen.


Compterherstel.

Wacht niet tot het te laat is.

Iedereen kent het wel, het gevoel dat de computer niet loopt zoals gewoonlijk. Je krijgt eens een blue screen, hij valt onverwacht uit, je kleuren zien er niet 100% goed uit enz.

Erger nog, je computer start niet meer op.

Als je met deze problemen wordt geconfronteerd, wacht dan niet om uw computer te laten nakijken. Deze voorvallen hebben een oorzaak . Om je gegeven veilig te stellen kan je dan best een backup nemen van je gegeven en uw computer laten nakijken. Zo kan je voorkomen dat u belangrijke gegeven of foto's verliest.

Aarsel dus zeker niet en laat uw computer nakijken.


DataHerstel.

Zijn uw belangrijke gegeven op uw hardeschijf verdwenen?

Vroeg of laat zal u het eens tegenkomen: Uw harde schijf crasht en je data (belangrijke gegeven en/of fotos) zijn verdwenen.
Of uw computer start niet meer op, waardoor je gegeven niet meer te lezen zijn.

Blijf dan zeker kalm, en ga vooral geen onnodige zaken op je computer kopieren of verplaatsen. Je kan best uw computer afsluiten en deze binnenbrengen voor na zicht.
In de meeste gevallen kunnen we de data nog "redden" tegen een betaalbare prijs.
Als het echter gaat om mechanische schade aan de harde schijf, dan kunnen we de data ook proberen redden, maar dit is meestal maar betaalbaar voor bedrijven. De kosten voor dergelijke acties lopen snel op tot een paar honderden euros.

Belangrijk : Om onheil te voorkomen kan je best je computer beschermen tegen overspanning en regelmatig een backup nemen van je belangrijke data. (Dit wordt meestal op de lange baan geschoven, maar is o zo belangrijk)

Backup maken :

Voor ieders budget is er een passende oplossing om je gegevens veilig te stellen.

Tips :


Voorkomen is altijd beter dan genezen.